Hogyan állítsuk vissza a törölt fájlokat?Hogyan állítsuk vissza törölt fájlokat?Sokszor a véletlenül letörölt fájlok hosszas bosszankodást okozhatnak, főként, ha az egy fontos dokumentum vagy kép volt. A FreeUndelete program most mindebben segítségünkre lehet. Ha a törölt fájlok helye még nem íródott felül a merevlemezen, akkor minden esély meg van rá, hogy teljes épségében visszaállíthassuk a letörölt állományokat. A kis méretű, ingyenes program használata nagyon egyszerű, csupán ki kell választanunk az adott meghajtót, ahonnan letöröltük a fájlt, és a SCAN gomb segítségével a program kilistázza mindazon törölt fájlokat, amiket visszaállíthatunk.

Fontos, hogy a visszaállítani kívánt dokumentumokat a program csak egy másik meghajtóra (partíció, vagy akár pendrive) tudja visszaállítani, amit az „Undelete selected file(s) to” mezőben kell megadnunk.
Támogatott fájlrendszerek: NTFS 1.0, NTFS 2.0, FAT12, FAT16 and FAT32.

A FreeUndelete alkalmazás ingyen letöltése.

Ha ezzel a programmal nem jutunk eredményre, akkor érdemes lehet még kipróbálni a korábban bemutatott Pandora Recovery fájlvisszaállító szoftvert is.